لپ تاپ مهندسی
یکی از مهم ترین و پر طرفدارترین نوع لپ تاپ ها در بازار تقاضا، لپ تاپ های مهندسی می باشند. بدلیل تنوع بالا در رشته های مهندسی و نیاز هر کدام از مهندسان برای کار با انواع مختلف نرم افزارها باعث میشود که این دسته از لپ تاپ ها در ویژگی و کارکرد های مختلفی طراحی شوند و چه بسا در یک لپ تاپ مهندسی ظرافت و چرخش مانیتور مهم بوده و در رشته دیگری قطعات گرافیکی حرف اول را بزنند. از این رو شرکت های سازنده با در نظر گرفتن این افراد و شغلی که با آن سر و کار دارند به طراحی و ساخت انواع مختلفی از لپ تاپ های مهندسی می زنند و پیشنهاد های مختلفی را برای افراد با سلیقه گوناگون و نیاز های مختلف به بازار عرضه می کنند.
در این پست می خواهیم انواع مختلف لپ تاپ مهندسی رابا توجه به ویژگی ها و قابلیت هایشان بررسی کنیم. باید توجه داشت که لپ تاپ هایی که برای کار های مهندسی از آن ها استفاده می شود باید قدرت پردازش بسیاربالایی داشته باشند تا هنگام اجرای برنامه های مهندسی پیشرفته و سنگین دچار مشکل نشوند.
نرم افزارهای مهندسی پرکاربرد
استفاده ازنرم افزار های مختلف با توجه به حرفه و تخصصی که هر مهندس دارد امری بدیهی است. با توجه به هر رشته چندین و چند نرم افزار مهم وجود دارند که مهندسان آن رشته مجبور به استفاده از همه یا بخشی از آن ها هستند. به عنوان مثال در رشته هایی مثل عمران بخش گرافیکی زیاد کاربرد ندارد در حالی که در رشته معماری به دلیل طراحی سه بعدی ویژگی های سخت افزاری در مورد گرافیک بسیار مهم و قابل توجه است .
در فهرست زیر تعدادی از نرم افزارهای مهم و پرکاربرد مهندسی را نام میبریم به غیر از برخی نرم افزار های تخصصی که مربوط به یک رشته و یک عمل خاص است، بسیاری از نرم افزار های مهندسی هم وجود دارند که همه گیر تر هستند و بین اکثر رشته های مهندسی از آن ها استفاده می شود را در زیر نام بردیم:
Revit MicroStation SketchUp CONDRA MATLAB AutoCAD Excel
GAMS Microsoft Access SolidCAM TRNSYS CATIA SOLIDWORKS
و…ALDEP Export choice Lingo SPSS
نکته قابل توجه دیگر که حتما قبل از خرید لپ تاپ باید به آن توجه کنیم این است که حتما کارایی مورد نظر خود را تعیین کرده و در صورتی که از نرم افزار خاصی استفاده می کنید، حداقل سخت افزار های مورد نیاز جهت اجرای نرم افزار های مورد نظر را جستجو کنید. و متناسب با آن و بودجه بندی و نیازتان، لپ تاپ مورد نظر خود را خریداری نمایید.
هنگام خرید لپ تاپ مهندسی یکی از مهم ترین مواردی که باید توجه شود سخت افزار لپ تاپ و ویژگی و قابلیت های آن هاست. در زیر به بررسی و شرح هر کدام از قطعات سخت افزاری پرداخته ایم:
قدرت پردازنده (cpu)
در لپ تاپ ها cpu به عنوان واحد پردازش مرکزی تلقی می شود و یکی از مهم ترین عوامل تاثیر گذار در کارایی لپ تاپ مهندسی می باشد.اگر کارهای مهندسی که مد نظر است سنگین و پیشرفته نباشند می توان از پردازنده i3 استفاده کرد اما پردازنده i5 به بالا توصیه می شود. چرا که مدل های i5 به بالاتر به طور پیش فرض قابلیت پشتیبانی از نرم افزار های مهندسی را دارند.
هارد
هارد یکی دیگر از قطعات مهم در سیستم است. در قسمت هارد بهتر است هارد ssd به HDD ترجیح داده شود چرا که هارد ssd چون تبادل اطلاعات با رم و پردازنده را با سرعت بالایی انجام می دهد در نتیجه سرعت دستگاه نیز بالا می رود. اما میتوان در صورت سالم بود هارد HDD و اگر چاره دیگری نداشته باشید هم می توان از آن استفاده کرد.
حافظه RAM.
رم نیز از مولفه های مهم سیستم بحساب می آید و میتوان گفت که مکمل هارد است. رم برای عملکرد نیاز دارد تا اطلاعاتی را در سیستم ذخیره کند از این رو حائز اهمیت است حافظه از اهمیت بسیاری برخوردار است زیرا اطلاعاتی را که لپ تاپ شما برای عملکرد زیرا کار و فعالیتی که شما در لپ تاپ خود انجام میدهید به وسیله cpu پردازش شده و اطلاعات همواره به هارد رفته و برمیگردد.در نتیجه اگر رم با کیفیت و بیشتری را برای لپ تاپ خود در نظر بگیریم میتواند برای کارتان مفید باشد اما توجه داشته باشید که رم بیش از حد نیاز موجب افزایش سرعت نمیشود اگر یک رم ۱۶ گیگ برای شما کافی باشد قرار دادن ۳۲ گیگ باعث افزایش سرعت نمیشو چون گنجایش رم شما به اندازه کافی است.
انواع مختلفیRAM در بازار موجور میباشد و برای مثال RAM DDR 3 فرکانس بالاتری دارید و نسبت به RAM DDR2 سرعت بیشتری دارد یعنی عدد بیشتر کیفیت و سرلت بیشتری را شامل میشود.
گرافیک
اگر شما گیمر یا طراح گیم نیستید و از لپ تاپ برای انجام چنین کارهایی استفاده نمیکنید میتوان گفت که گرافیک لپ تاپ برای شما اهمیت آنچنانی نخواهد داشت و لازم نیست که لپ تاپ تان گرافیک خیلی قوی داشته باشد اما اگر از طراحی های سه بعدی استفاده میکنید به گرافیک نسبتا بیشتری نیاز خواهید داشت.
مانیتور
این گزینه یعنی مانیتور بطور کلی روی لپ تاپ شما وجود دارد اما خب هر مانیتور و صفحه نمایش کیفیت و ویژگی هایی دارد برای مثال اگر در پروژه و کار شما ریزه کاری و دقت زیادی لازم است بهتر است لپ تاپی با مانیتور +HD تهییه کنید ولی در حالت کلی بیش تر از آن نیاز نمیشود.
عمر باتری
در حالت کلی نمیتوان زیاد در مورد عمر باتری نطر داد و بیشتر به فعالیت و مدت زمانی که از لپ تاپ خود استفاده میکنید بستگی دارد اما اگرزیاد اهل استفاده ی مداوم یا جابجایی مکرر نیستید عمر باتری شما نمیتواند محدودیتی در خرید لپ تام برای شما ایجاد کند همچنین برای افزایش طول عمر باتری هم راهکار هایی موجود است پس جای نگرانی نیست
اما نکته دیگری که باید به آن توجه شود شغل مهندسی نیاز به جابه جایی زیادی دارد بنابرین باتری لپ تاپ هم از اهمیت برخوردار است و هنگام خرید باید به این نکته توجه داشته باشید.
نکته ی مهم دیگر که لازم میدانم در اینجا شرح داده شود این است که با توجه به اینکه شغل مهمدسی جابه جایی زیادی دارد پیشنهاد ما این است که از خریدن لپ تاپ های بزرگ و سنگین چشم پوشی کنید و بیشتر روی لپ تاپ هایی با اندازه مناسب تر تمرکز کنید.
بعد از همه این توضیحات لازم است تا یک چکیده از حداقل سخت افزاری که باید یک لپ تاپ مهندسی داشته باشد بیان کنیم
بهتر است پردازنده لپ تاپ core i5 ویا بالاتر از آن باشد.
دارای رم ۸ گیگ باشد البته اگر ۱۶ گیگ و بالاتر باشد عالی است.
پردازنده نسل ۳ به بالا باشد
فرکانس پردازنده بالا ۲.۲ گیگاهرتز باشد
کارت گرافیک نبستا خوبی داشته باشد
شارژ دهی لپ تاپ بالای ۲ ساعت باشد
صفحه نمایش ۱۵.۶ اینچ به بالا باشد
امیدوتراریم توضیحات ذکر شده مفید بوده باشد و کار شما را در انتخاب لپ تاپ مهندسی آسان نماید تا بتوانید لپ تاپ مورد نیاز خود را تهیه کنید.