شما این محصولات را انتخاب کرده اید

سبد خرید

شناسه پست: 3156
بازدید: 320

RAM چیست؟

RAM مخفف عبارت Random Access Memory است. اگر بخواهیم این عبارت را بصورت کلمه به کلمه معنی کنیم یعنی حافظه ی دسترسی تصادفی ، به این معنی که اطلاعات به حالت تصادفی در حافظه رم ذخیره می شوند. می توان گفت هر وسیله‌ای که توانایی محاسباتی داشته باشد نیازمند رم است .به علت وجود تفاوت سرعت پردازنده و سرعت هارد در لپ تاپ ها رم ها ضروری است .داده ها و دیتای موجود در پردازنده اول از همه وارد رم می شوند و تا زمانی که پروسه ی پردازش به پایان نرسیده همچنان داخل رم نگهداری می شوند.

 

RAM

 

در کل 4 نوع رم در بازار وجود دارند :

DDR1
DDR2
DDR3
DDR4

 

که همگی در دسته SDRAM قرار دارند . کلمه ی DDR مخفف عبارت Double Date Rate است. DDR یکی از انواع حافظه های موقت است که با دسترسی تصادفی SDRAM در هر سیکل ساعت بجای اینکه یک واحد داده جابجا کنید دو واحد جابجا می کند.
در انواع دیگر رم یعنی رم های DDR2 و DDR3 به ترتیب چهار داده و هشت داده در هر سیکل جابجا می شود . البته هرسه حافظه موقت گفته شده کار مشابهی را انجام می دهند ولی از نظر شکل و طراحی ظاهری تفاوت های چشم گیری دارند.

 

RAM

تفاوت انواع رم ها :

ابتدا بهتر از اشاره ی مختصری به شکل ظاهری این رم ها بکنیم تفاوتی که از لحاظ شکلی و ظاهری دارند این است که جای شکافی که میان پین ها وجود دارد فاصله ی میان DDR و DDR2 خیلی کم است و خیلی به یکدیگر بسیار نزدیک اند در حالی که فاصله بین DDR2 ، DDR3 و DDR4 زیاد است.
حال می خواهیم بصورت تخصصی تری به بررسی هر کدام از این رم ها و ویژگی هایی که دارند بپردازیم.

 

حافظه SDRAM :

SDRAM مخفف عبارت Synchronous Dynamic Random Access Memory است که به معنی حافطه ی پویای هم زمان با دسترسی تصادفی است. در حقیقت می توان SDRAM ها را جزو اولین نسل از حافظه های RAM امروزی بحساب آورد.امروزه این نسل از حافظه ی RAM دیگر تولید نمی شود و به عبارتی منسوخ شده.این نوع حافظه ها دارای سرعتی بین 66 تا 133 مگاهرتز بودند و همچنین 168 پین داشتند.اگر بخواهیم از لحاظ ظاهری SDRAM ها را بررسی کنیم باید بگوییم که SDRAM ها بر روی یک طرف از برد خود دارای حافظه و Chip پردازشی داشتند در حالی که در نسل امروزی حافظه و chip در هر سمت حافظه های RAM دیده می شود.

بیشتر بخوانید
تعمیر و تعویض صفحه کلید لپ تاپ

 

 

حافظه DDR SDRAM چیست ؟

بعد از منسوخ شدن SDRAM ها حافظه های رم جدیدی از نوع DDR SDRAM به عرصه آمدند، DDRهمانطورکه در بالا هم بیان کردیم مخفف کلمه Double Data Rate است. با به عرصه آمدن این نوع حافظه RAM انقلابی در صنعت تولید RAM های SDR پدید آمد. مهمترین تفاوتی که بین حافظه های RAM از نوع DDR و حافظه های RAM از نوع SDR وجود دارد این است که حافظه های DDR می توانند در هر پالس پایین و بالایی در CPU عملیات انجام دهند ولی حافظه های SDR می توانند فقط در یکی از این پالس ها فعالیت کنند.
استفاده بهینه از این clock pulse های پردازنده باعث می شود که حافظه های DDR سرعت عملکرد شان دو برابر حافظه های SDR باشد. حافظه های RAM از نوع DDR می توانست با بعضی از مادربورد های قدیمی هم کارکند و همچنین دارای 184 عدد پین بود این نوع حافظه ها هنوز کاملا از رده خارج نشده اند.ولی می توان گفت که این نوع از حافظه های RAM به عبارتی قدیمی محسوب می شود و به تدریج مانند همتای خود یعنی SDRAM ها به کلی حذف می شود.
اگربخواهیم امکانات و قابلیت های این نوع از حافظه RAM را بشماریم احتمالا تعدادش به 300 مورد برسد ولی در کنارموضوع امدل های جدید از حافظه های RAM که به عرصه آمده اند امکانات و خدمات بیشتری را ارائه می دهند. این نوع حافظه های RAM از کانالی ارتباطی برای ازسال داده هایش استفاده می کند درست مانند نسل های قبلی .به این عمل در اصلاح Single Channel می گویند. می توان گفت که DDR ها نسل میانی حافظه های RAM هستند.
عملکرد DDR SDRAM ها دقیقا مشابه SDR SDRAM است با این تفاوت که DDR SDRAM با دو برابر سرعت بیشتر از دیگری فعالیت می‌کند. یکی از توانایی های این نوع رم این است که با هر فرکانس پردازنده ایی دو دستور نوشتن و خواندن را پردازش می کند. با اینکه DDR SDRAM ها و SDR SDRAMها عملکرد تقریبا یکسانی دارند ولی از نظر ظاهری دارای تفاوت های چشمگیری هستند DDR SDRAM ها دارای 184 پین هستند و یک عدد شکاف روی کانکتوردارند ولی SDR SDRAM ها دارای 168 پین و دو شکاف روی کانکتورهستند.

بیشتر بخوانید
اسخراج بیت کویین و ارزهای دیجیتال با لپ تاپ و کامپیوتر

 

RAM

حافظه DDR2 RAM چیست؟

DDR2 SDRAM از حافظه ی RAM می توان گفت مدل ارتقاء یافته‌ی DDR SDRAM می‌باشد. البته هنوز هم نرخ همگام‌سازی اطلاعات این مدل هم مانند مدل قبلی یعنی DDR SDRAM همان دو برابراست. این نوع رم دارای سرعت زیادی است زیرا می تواند با فرکانس ساعت بالاتری کار کند. یک حافظه ی RAM استاندارد از نوع DDR درنهایتشاید بتواند از فرکانس 200 مگاهرتز پشتیبانی بکند اما این میزان فرکانسی که حافظه‌های DDR2 پشتیبانی میکنند به 533 مگاهرتز هم می‌رسد. این نوع حافظه دارای 240 عدد پین است و با ولتاژ 1.8 ولت کار می‌کند در نتیجه نمی توان این نوع از حافظه را با مدل های قبلی اش تطبیق‌ داد.
حال اگر بخواهیم این نوع حافظه را مدل بعدی و جدید ترش یعنی DDR3 SDRAM مقایسه کنیم باید بگوییم که DDR3 ها به دلیل برخورداری از سیگنال های پیشرفته ،مصرف برق کمتر ،سرعت فرکانس بالاتر یعتی تقریبا تا 800 مگاهرتز و ظرفیت بیشتر نسبت به DDR2 ها دارای عملکرد بهتری می باشند.درست است که از لحاظ فیزیکی هردوحافظه یعنی DDR2 و DDR3 دارای 240 عدد پین هستند ولی مشخصات دیگری وجود دارند که باعث شده اند این دو مدل حافظه قابل تطبیق با یک دیگر نباشند.

 

حافظه DDR3 RAM چیست؟

حافظه های DDR3 RAM که امروزه در بازار موجود است و بصورت گسترده استفاده می شود آخرین نسل از تکنولوژی های حافظه RAM است .این حافظه های DDR3 را می توان به عنوان یک انقلاب در صنعت حافظه های RAM بعد از DDR2 دانست، این نوع حافظه ها برق کمتری را مصرف می کنند زیرا از ولتاژ پایین تری نسبت به همنوع های پیش از خودشان استفاده می کنند ، و می توانند داده ها را در 1.2 و 0.8 گیگابیت در ثانیه انتقال دهند.
همانطور که گفتیم حافظه های DDR3 دارای 240عدد پین هستند و به این خاطر به هیچ وجه با مادر بورد های قبلی سازگاری ندارند واگر نیاز به استفاده از این نوع از حافظه ی RAM یعنی DDR3 داشته باشید باید حتما مادربورد سیستم تان را بروز رسانی کنید .نسل بعدی که پس از حافظه های DDR3 RAM به عرصه آمده حافظه های DDR4 RAM هستند که اگر بخواهیم با نسل قبلی مقایسه اش کنیم باید بگوییم که DDR4 SDRAM ها با داشتن ظرفیت حافظه بیشتر، مصرف برق کمتر و همچنین با کمک پردازش سیگنال های پیشرفته و سرعت فرکانس استاندارد تا 1600 مگاهرتز توانسته اند از لحاظ عملکرد بهتر از DDR3 SDRAM ها هستند.
DDR4 SDRAM ها دارای 228 عدد پین هستند که دوباره باعث شده که مثل مدل های قبلی امکان تطبیق وجود نداشته باشد
با این وجود در حال حاضر در دنیای حافظه های RAM بازار حافظه های DDR3 SDRAM گرم است.

بیشتر بخوانید
چند روش ساده برای خنک کردن لپ تاپ یا کامپیوتر

 

نکاتی در رابطه با حافظه های RAM و Motherboard ها:

اغلب مادربودرهایی که امروزه وجود دارند فقط یک نوع RAM را پشتیبانی می کنند و اصلا این امکان را به شما نمی دهند که بصورت همزمان و ترکیبی از RAM های DDR ، DDR2 و DDR3 بر روی یک سیستم استفاده کنید و این موضوع باتوجه به ساختار مادربوردهای امروزی پشتیبانی نمی شود.و RAM ها نمی توانند آنها با هم نمی توانند کار کنند و از طرفی اصلا ساختار فیزیکی شان به شکلی است نمی توانند که در کنار هم قرارگیرند.
این که بتوانید از چه نوع RAM ای استفاده کنید به سلیقه ی شخصی شما بستگی ندارد بلکه به مادربردتان بستگی دارد و برای اینکه بدانید چه نوع حافظه ایی مناسب سیستم تان است باید راهنما و بروشور مربوط بع مادربورد تان را مطالعه کنید و بدانید که مادربورد تان چه نوع RAM ایی را پشتیبانی می کند.
نباید از یاد برد که سرعت یکی از مهمترین ملاک ها برای RAM ها به حساب می آید.
در واقع هر قدر چرخه حافظه تان ضعیف تر باشد سرعت انتقال کم تر می شود و برعکس ، هر قدر ساعت حافظه سریعتر Memory Clock باشد سرعت انتقال بیشتری در RAM بیشتر خواهد بود.
مطلب بعدی که در مورد رم ها بهتر است بیان کنیم ظرفیت آن هاست
رم ها معمولا در حافظه های بین ۴ تا ۳۲ گیگ البته گاهی هم بیشتر موجود می باشند. رم های ۴ گیگی اغلب در رم های ۴ گیگی بکاربرده میشود و ۳۲ گیگ هم در لپ تام هایی که برای کار های خاص طراحی شده اند…
امیدواریم که مطالب فوق برایتان مفید بوده باشد و اطلاعات کافی و مفیدی درمورد رم های لپ تاپ و کامپیوتر کسب کرده باشید.