شما این محصولات را انتخاب کرده اید

سبد خرید

شناسه پست: 3238
بازدید: 280

استخراج ارز چیست؟

اگر بخواهیم از اصطلاحات پیچیده و عجیب و غریب پرهیز کرده و مفهوم استخراج ارز را بصورت ساده بگوییم کنیم می توان چنین عنوان کرد که به ارزهای رمزنگاری‌شده (cryptocurrency) یا کریپتوکارنسی که به آن ها ارزهای دیجیتال گویند، ارزهایی هستند که توسط سرورها و کامپیوترهای قدرتمند بوجود آمده اند. این کامپیوترها و سرورها که تنظیمات خاصی و پیچیده ای دارند، با توجه به سخت‌افزار، به ویژه قدرت پردازش، و نرم‌افزاری که دارند این ارزها را استخراج می کنند. برای محاسبه قدرت استخراج ارز از واحدی به اسم هش ریت (Hash Rate) یا نرخ هش استفاده می‌شود. هدف ما در این مقاله توضیح نحوه و چگونگی کسب درآمد از استخراج ارز های دیجیتال و بیت کویین بدون توضیحات و تفسیرات و بدون وارد مباحث فنی و تخصصی می باشد. خلاصه کلام این که ما در این مقاله سعی کردیم با ساده ترین زبان، چگونگی استخراج بیت کویین با لپ تاپ و کامپیوترو ارز های دیجیتال و کسب درامد از آن هار را برای شما توضیح دهیم.

 

اسخراج بیت کویین و ارزهای دیجیتال با لپ تاپ و کامپیوتر

مراحل شروع کار

 

شیوه های مختلفی برای استخراج و شروع کار وجود دارد اما مراحل استخراج ارز بصورت کلی و تقریبا ساده ترین حالت به شکل زیر است:

  • ثبت‌نام و نصب نرم‌افزار از سایت Minergate ( یا سایر نرم افزار هایی که در ادامه توضیح داده ایم)
  • اجرای نرم‌افزار و شروع فرایند استخراج ارز( با توجه به نرم افزاری که نصب می کنید، روش کامل استفاده از آن وجود دارد)
  • چک کردن وضعیت استخراج
  • ایجاد یک کیف پول برای ارز مورد نظر (کیف پول ها اواع مختلفی دارند که عبارت اند از، کیف پول مجازی، سخت افزاری و کاغذی)
  • انتقال ارز استخراج شده از برنامه به کیف پول
  • تبدیل و فروش ارز به ریال( توسط صرافی هایی که در ایران وجود دارد)

 

همچنین دانستن نکات زیر بسیار مفید و ضروری است:

  • اولین شرط برای سودآور بودن استخراج ارز برخورداری از سخت افزار قدرتمند است. در حقیقت سیستم‌های قدیمی که از قدرت پردازش پایینی بهره می برند. حتی هزینه برق آن نیز تامین نمی‌شود.
  • یکی از ابتدایی ترین روش های استخراج ارز، استفاده از سیستم خانگی یا کامپیوترهای گیمینگ می باشد.

 

 

در ابتدای کار بایستی عنوان کرد که اگر به دنبال استخراج بیت کوین با کامپیوتر خانگی و یا لپ‌ تاپ هستید، باید توجه داشته باشید امروز استخراج ارز در مقایسه با سال ۲۰۰۹ که ساتوشی ناکاماتو، خالق بیت کوین، در آن پیش‌قدم بود، بسیار متفاوت است. با اینکه استخراج ارز های دیجیتالی از سال 2009 بوجود آمده و عده ای در این کار ثابت قدم بوده اند اما امروزه و با توجه به افزایش قیمت این ارزها، استخراج ارزهای دیجیتال در میان مردم بسیار محبوب شده و این پرسش در آن ها ایجاد می شود که با توجه به ارتقای تجهیزات سخت‌افزاری لپ‌تاپ‌ها، آیا می‌توان به استخراج بیت کوین با لپ تاپ روی آورد یا خیر؟.
به طور خلاصه در پاسخ به این سوال که آیا استخراج بیت کوین با کامپیوتر خانگی یا لپ‌تاپ امکان‌پذیر است یا خیر، باید گفت بله، این کار هر چند از نظر تئوری شدنی است ولی سختی های خود را داشته و در برخی مواقع علاوه بر آنکه سود رسان نیست بلکه باعث ضرر فرد نیز می شود.
نرم‌افزارهای زیادی برای استخراج ارزهای دیجیتال در چندین سال گذشته طراحی شده است تا افراد بتوانند با کامپیوتر های شخصی و لپ‌تاپ‌های خود، بیت کوین استخراج کنند.
اما امروزه، و با بالا رفتن بازار رقابتی استفاده از لپ‌ تاپ و کامپیوترهای معمولی برای استخراج بیت کوین، و سایر ارز های دیجیتالی نه تنهاسود آور نبوده بلکه زیان هم دارد. اما این احتمالا صد در صد نبوده و در مواردی هر چند اندک، احتمال سود با استفاده از لپتاپ و کامپیوتر شخصی در استخراج بیت کویین وجود دارد. در حقیقت شاید با کارت گرافیک لپ‌تاپ یا کامپیوترهای خانگی بتوانید در طولانی مدت مقدار کمی بیت کوین بدست بیاورید که با قیمت فعلی و در بازار امروز به صرفه نباشد اما در آینده ارزش بیت کوین‌های شما به شدت افزایش یابد.
در واقع با گسترش شبکه بیت کوین، ماینرها نیز به شدت بیشتر شدند و افزایش قیمت بیت کوین و متغیرهای زیادی دست به دست هم داده‌اند تا استخراج بیت کوین این روزها، تنها و تنها با بهره گیری از وسایل و ا تجهیزات و دستگاه‌های مخصوصی با عنوان ای‌سیک (ASIC) صرفه اقتصادی داشته باشد. امروزه استخراج بیت کوین با لپ تاپ یا کامپیوترهای خانگی، فقط برای سرگرمی امکان‌پذیر است و چیزی جز فشار به لپ تاپ و قبض برق بالا عاید شما نمی‌شود.
بنابراین اگر قصد استخراج به صرفه بیت کوین را دارید، پیشنهاد می‌کنیم لپ تاپ یا کامپیوتر معمولی را فراموش کنید و به فکر تهیه دستگاه مخصوص استخراج بیت کوین باشید.
در حقیقت و در ابتدا کار ، زمانی که ساتوشی ناکاموتو، بیت کویین را معرفی کرده بود و اولین ماینرهای بیت کوین روی کار آمدند، متداول‌ترین راه استخراج این ارز دیجیتال با پردازنده‌های کامپیوترهای معمولی، بود. بگونه ای که استخراج بیت کوین با کامپیوتر خانگی تا سال ۲۰۱۱ و حتی ۲۰۱۲ به صورت جدی انجام می‌شد و تعداد زیادی بیت کوین توسط ماینرهای اولیه در همان سال‌ها استخراج شد.اما با ظهور پردازنده‌های گرافیکی (GPU) این فرصت‌های طلایی خیلی زود از بین رفت چرا که عملاً سودآوری ریزپردازنده‌ها (CPU) را برای استخراج بیت کوین زیر سؤال بردند. به طوری که پس از آن در طول هشت سال گذشته، پردازنده‌های گرافیکی و پس از آن دستگاه‌های ASIC عمدتاً با هدف استخراج ارز دیجیتال بیت کوین تکامل یافته‌اند.
همان‌طور که پیش تر گفتیم، سال‌ها پیش، ساتوشی ناکاماتو در وایت پیپر بیت کوین، هر پردازنده را معادل یک حق رأی دانست. در آن زمان، با هر مدل از سیستم و لپ‌تاپی می‌‌شد هزاران بیت کوین را در طول یک هفته استخراج کرد که امروزه ارزش این مقدار چندین میلیون دلار می باشد. این موضوع یعنی این که هر شخصی در هر مکانی از دنیا می‌توانست شبکه‌ی بیت کوین را تائید و پشتیبانی کند و این همان معنای واقعی غیرمتمرکز بودن است.
در حقیقت، یکی از بهترین راه‌ها برای ورود به اکوسیستم این ارزها ، استخراج می باشد. اما امروزه شاهد این هستیم که با استخراج ارزهای دیجیتال دیگر مانند گذشته نمی‌توان روی سودآوری ریزپردازنده‌ها و پردازنده‌های گرافیکی حساب کرد و عملاً شرکت‌های بزرگ ارائه‌دهنده‌ی تجهیزات، خصوصاً کشور چین،قدرت استخراج را بدست گرفته اند . با گذشت سال‌ها و افزایش سختی شبکه‌ی بیت کوین، شانس زیادی برای حل این معادله‌های پیچیده نخواهید داشت. اما اگر هدف شما سود های زیاد نبوده و به مقدار های کم یا متوسط نسبت به سطح خودتان راضی هستید در ادامه با معرفی چندین نرم اافزار مختلف در این رابطه با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید
رم لپ تاپ

 

اسخراج بیت کویین و ارزهای دیجیتال

نرم افزارهای استخراج بیت کوین با کامپیوتر و لپ تاپ

 

سی‌جی ماینر (CGMiner)

نرم‌افزار CGMiner ، شش سال پیش ساخته شده است و به زبان C نوشته شده است، در نتیجه همه‌ی سیستم‌عامل‌ها را پشتیبانی می کند. همچنین محیط این نرم افرار به صورت دستوری و متنی طراحی شده که از استخرهای استخراج و دیوایس‌های بی‌شماری پشتیبانی می‌کند. هرچند سی‌جی ماینر با هدف استفاده برای سخت‌افزارهای مخصوص استخراج طراحی شده اما قابلیت کار با GPU را نیز دارد.
آدرس URL، نام کاربری و رمز عبور، اطلاعاتی است که شما در اولین بار استفاده از این سیستم باید وارد کنید. این نرم‌افزار به طور خودکار، هر دستگاه و سخت‌افزاری که به رایانه‌ی شما متصل باشد را تشخیص خواهد داد. علارغم متنی بودن محط کاری، کار با آن بسیار ساده است.
یکی از ویژگی های مثبت این نرم‌افزار هماهنگی با هر نرخ هش می باشد که باعث می شود بدون ایجاد تأخیر در شبکه و با اجرای مکانیزم‌های متعادل‌سازی بار (تقسیم بار) هوشمند، از استخرهای استخراج متعددی پشتیبانی کند.

 

بیت مینتر (Bitminter)

بیت مینتر یکی از قدیمی‌ترین و مورد اعتمادترین استخر استخراج می باشد که از سال ۲۰۱۱ در این عرصه حضور داشته و ارائه‌دهندگان خدمات استخراج نیز به حساب می‌آید. هدف طراحی و ساخت این برنامه امکان‌پذیر کردن استخراج بیت کوین با استفاده از کامپیوتر خانگی می باشد.
این نرم‌افزار از قابلیت های زیادی از جمله گرافیکی بودن، قابلیت کار با سخت‌افزارهای ای‌سیک و کارت‌های گرافیک، کارایی آسان را دارد. به طوری که تنها با فشردن دکمه‌ی Engin Start می‌توانید استخراج را آغاز کنید. همچنین فرد می تواند در هر زمانی که خواست در قسمت Stats، روند استخراج را چک کند. همچنین در پایین پنجره‌ی گرافیکی یک پنجره‌ی متنی وجود دارد که پیغام‌هایی از قبیل اتصال موفقت آمیز یک دیوایس و یا استخر استخراج را نشان خواهد می دهد.
باید توجه داشته باشید که این نرم‌افزار تنها برای استفاده از استخر استخراج Bitminter طراحی شده، و نیازی به نصب ندارد چرا که بر اساس پروتکل راه‌اندازی شبکه‌ی جاوا (JNLP) ساخته شده است.

بیشتر بخوانید
لپ تاپ استوک چیست؟

 

بی‌اف‌جی ماینر (BFGMiner)

این نرم افزار برای سخت‌افزارهای ای‌سیک طراحی شده و به زبان C می باشد. همچنین این نرم افزار سازگاری کامل با مدارات مجتمع دیجیتال برنامه پذیر (FPGA) و برخی کارت‌های گرافیک را دارد. همچنین برخورداری از ویژگی همچون اورکلاک کردن (افزایش عملکرد پردازنده)، نمایش دمای بسیاری از دیوایس‌ها و امکان اتصال به چندین استخر استخراج، خودداری از اتصال به استخر های غیرقابل دسترس، متنی و ساده بودن محیط کاری، نصب روی رسپبری پای (Raspberry Pi) از دیگر ویژگی های این نرم افزار می باشد.

 

جی‌یو‌آی ماینر (GUIminer)

نرم افزار GUIminer یکی از برترین و در عین حال محبوب‌ترین نرم‌افزارها بین ماینر ها است. این نرم‌افزار عمدتاً با پردازنده‌های گرافیکی و یا مرکزی ویندوز هماهنگ بوده و برای استخراج بیت کوین، از طریق توسعه‌ی برنامه‌ی استخراج‌کننده‌ی بیت کوین اپن ‌سی‌ال پایتون (pocblm) بوجود آمده است.
همچنین این نرم افزار به شما، امکان استخراج بیت کویین به 2 روش: ماینینگ انفرادی و گروهی را میدهد (Pooled mining) فراهم می کند.

 

از ویژگی‌های این نرم‌افزار می‌توان به این موارد اشاره کرد:

 

  • این نرم‌افزار به طور خودکار متناسب با استخرهای استخراج رایج پیکربندی شده و نیازی به ورود اطلاعات توسط کاربر برای اتصال به این استخرها نیست.
  • گزارش اطلاعات مهم ازجمله هش ریت دستگاه
  • می‌توان در هر لحظه به حساب پولی خود دسترسی داشته و از آن برداشت کرد.
  • امکان انجام فعالیت‌های مختلف در یک زمان با کوچک کردن پنجره‌ی مربوطه
  • داشتن رابط کاربری گرافیکی
  • پشتیبانی از پردازنده‌های گرافیکی ای‌ام‌دی (AMD)، انویدیا (NVIDIA) و پردازنده‌های مرکزی

 

اسخراج بیت کویین و ارزهای دیجیتال با لپ تاپ و کامپیوتر

انتخاب سخت‌افزار مناسب برای استخراج بیت کوین

 

اگر به طور جدی تصمیم گرفته اید وارد عرصه استخراج ارز های دیجیتالی شوید ، بهترین کار این است که ابتدا تجهیزات مربوط به این کار را تهیه کنید. چراکه مطابق آنچه پیشتر گفتیم امروزه استخراج بیت کوین با کامپیوترهای شخصی ممکن نیست. برای این‌که بدانید چه سخت‌افزاری مناسب استخراج بیت کوین است، در هنگام انتخاب و خرید باید این موارد را در نظر بگیرید :

 

Hash Rate یا نرخ هش

از انجایی که کار استخراج بیت کوین بسیار پیچیده‌ای است، منطقی ترین کار، سرمایه‌گذاری روی خرید سخت‌افزار مناسب استخراج کاری است. ، نرخ هش یا Hash Rate یکی از مهم ترین و ضروری ترین ویژگی‌هایی که در هنگام انتخاب سخت‌افزارجهت استخراج بیت کوین باید در نظر گرفت است. نرخ هش یا Hash Rate یک پارامتر بسیار مهم است چرا که در واقع نرخ هش در واقع همان تعداد محاسباتی است که سخت‌افزار استخراج بیت کوین می‌تواند در هر ثانیه انجام دهد. در واقع هر چه نرخ هش بالاتر باشد، شانس فرد در یافتن یک بلوک بیت کوین، حل کردن بلوک و جمع آوری پاداش، افزایش پیدا می‌کند.
هش، را با واحد، مگا هش در ثانیه اندازه گیری می کنند. البته با صرف هزینه بیشتر و نهیه دستگاه ماینر یهتر، می توان ماینری هایی خریداری کنید که با واحد گیگا هش کار می کنند.
منبع تأمین انرژی
این موضوع را در نظر بگیرید که خریدن سخت‌افزار جهت استخراج بیت کوین در حقیقت یک سرمایه‌گذاری است و به همین خاطر ریسک های خود را دارد. از جهت منبع تأمین انرژی، این دستگاه ها با برق کار میکنند و طبیعتا سخت‌افزار قوی‌تر باشد، شانس کسب بیت کوئین بیشتر و مطابق آن نیاز به مصرف برق بیشتری هم خواهد داشت. بنابراین قبل از این‌که دستگاه ماینر خود را خریداری کنید، لازم است که میزان برق مصرفی این دستگاه را دانسته و با ضرب عدد در هزینه هر کیلو وات ساعت برق مصرفی شهر خود کنید. تا میزان مصرفی برق خود را به صورت تقریبی محاسبه کنید.البته در هنگام محاسبه باید دق کنید که تصاعدی شدن هزینه برق بعد از یک مقدار مشخص مصرف و همچنین ساعات اوج مصرف که هزینه برق در آن چند برابر می‌شود را نیز در نظر بگیرید.حالا اگر این هزینه که بدون تردید عدد آن بسیار زیاد است به نسبت بیت کوینی که به دست می‌آورید منطقی است، می‌توانید به کسب سود امیدوار باشید.جالب است بدانید که برخی از ماینرها تجهیزات خود را به شهرهایی که هزینه مصرف برق در آن‌ها به‌مراتب کمتر از شهرهای بزرگ منتقل می‌کنند البته اگر برای این کار مجوزهای لازم دریافت شود، ازنظر قانونی منعی برای آن وجود ندارد.

بیشتر بخوانید
چند روش ساده برای خنک کردن لپ تاپ یا کامپیوتر رو میزی

 

قدرت پردازشگر مرکزی یا CPU

در اصل دستگاه ماینر به یک کامپیوتر وصل می شود در نتیجه به یک پردازشگر مرکزی نیاز است که قدرت کافی برای پشتیبانی کردن از ماینر را داشته باشد.

 

کارت گرافیکی GPU

از آنجایی که روز به روز تعداد ماینر ها رو به افزایش است، استخراج بیت کوین نیز به همان نسبت و روز به روز سخت‌تر می شود. در حقیقت ماینرها برای یافتن یک بلوک بیت کوینی و حل مسئله تراکنش آن رقابت شدیدی دارند به همین دلیل هر بار حل کردن تراکنش بیت کوین کار سخت‌تری شود.به تدریج ماینرها دریافتند که هرچقدر کارت گرافیکی قوی‌تری داشته باشند، قدرت بیشتری در پیدا کردن بلوک بیت کوین و حل تراکنش داخل آن را خواهد داشت.
به این ترتیب قدرت کارت گرافیکی نیز یکی از ویژگی‌های مهمی است که پکیج سخت افزاری استخراج بیت کوین شما باید آن را داشته باشد.

 

آیا ماین کردن بیت کوین با کامپیوتر شخصی یا لیتاپ به صرفه است؟

مطابق آنچه که از اول مقاله می گوییم شاید شما هم متوجه شده باشید که بنابه افزایش روز افزون ماینر ها دیگر امکان استخراج بیت کوین با کامپیوتر شخصی وجود ندارد. در حقیقت در فرآیند استخراج ارزهای دیجیتال میزان درآمد ناشی از پردازش و حل معادلات پیچیده ریاضی می باشد.که به تبع هرچه سخت افزار قوی تری در اختیار داشته باشید سریع تر این معادلات را حل کرده و کارمزد تراکنش و در نهایت درآمد بیشتری بدست می آورید. برای بیشتر شدن سرعت پردازش نیاز به یک کارت گرافیک قدرتمند است.اما تنها قوی بودن گرافیک، برای استخراج بیت کوین سودآوری ندارد.در حال حاضر، برای استخراج بیت کوین دستگاه هایی به نام اسیک در حال حاضر ساخته شده است که درون سخت افزارهایی به نام دستگاه استخراج یا miner در تعداد زیاد قرار می گیرند.
در یک نتیجه گیری کلی و به صورت خلاصه باید بدانید که با توجه به هاوینگ بیت کوین یا همان سختی شبکه بیت کوین ،بدون استفاده کردن از دستگاه های بروز تقریبا هیچ شانسی برای پردازش و حل معادلات و در نتیجه ماین کردن نخواهید داشت.اینکه استخراج بیت کوین یا هر ارزدیجیتال دیگر به صرفه و بهینه باشد بستگی به نوع ارزدیجیتال و الگوریتم به کار رفته در آن دارد.
در نتیجه می توان گفت، استخراج بیت کوین با استفاده از لپ تاپ و کامپیوتر های معمولی محال است اما اگر سیستم قوی دارید م توانید بیت کوین استخراج کنید، اما با این حال با توجه به هزینه برق، اصلا با صرفه و بهینه نخواهد بود. پس امروزه برای استخراج بیت کوین یا باید دستگاه های ماینر بسیار قوی و گران قیمت خریده و هزینه بالای برق را مد نظر گرفت و یا با تحقیق بر روی سایر ارز ها والگوریتم طراحی آن ها به استخراج سایر ارز ها پرداخت. به عنوان مثال ارز دیجیتالی ونرو (XMR) همچنان محبوب‌ترین رمزارز برای استخراج با کامپیوتر شخصی است. دیگر کوین های شناخته شده و مناسب ماینینگ از طریق CPU که در حال حاضر در دسترس قرار دارند شامل وب دلار (WEBD) و نروا (XNV) میشوند.